HemKlubbenTennisskolanJunior informationPriserVTK tennislagGruppspelLänkarSökOnlinebokningLogga inPrivatträning
Junior information
Junior    
     
Västerhaninge Tennisklubb har under 2019 delat in juniortennisen i olika nivåer, minitennis, tennisskola och tävlingsgrupp. Detta kommer ändras till 2020 då klubben kommer att jobba med ett färgsystem där eleverna kan gradera sig och få sin tennisutbildning validerad av klubbens tränare. Färgsystemet är inte baserat på ålder utan kunskapsbaserat. Graderingen kommer göras två gånger om året men kan i särskilda fall om tränaren bedömer att eleven är redo ske individuellt. 
 
I minitennisen börjar eleverna mellan åldrarna 5 till 8 år. Här jobbar vi med anpassade bollar och Play and Stay konceptet. 
Grupperna kan variera, där maxantalet är 12 st elever per lektion och bana. Träningarna består mycket av koordination, bollkänsla och tennis. Tennisen bedrivs på anpassad bana enligt de internationella regler som finns för play and stay.

När eleverna avancerar från minitennisen så försöker vi anpassa nivåerna på grupperna så eleverna får ut så mycket som möjligt av sin träning. 2020 kommer eleverna ingå i graderingssystemet (uppsatt på anslagstavlan i hallen).

Vid frågor hör ni av er till ansvarig tränare (se fliken Klubben/tränare samt under fliken Tennisskolan/våra tennistränare).


   
     

Med vänlig hälsning

Micael Schjölin
Verksamhetsansvarig 
Västerhaninge Tennisklubb                  

  
   
     
     
     
Uppdaterat 2019-10-15
Utskriftsvänlig sida
kansliet@vasterhaningetennisklubb.se
Provided by Webforum